What is the central idea of this paragraph Elizabethan England?

What is the central idea of this passage Elizabethan England?

How does the passage develop the central idea “Elizabethans believed that health depended on the balance of the four humors”? It explains that Elizabethans believed that divine intervention caused imbalanced humors. What is the central idea of this passage? Large numbers of Elizabethans died from illness and disease.

How does the paragraph develop the central idea that Elizabethan beliefs?

How does the paragraph develop the central idea that Elizabethan beliefs influenced their understanding of disease? It provides details about Galen’s medical training. It compares modern and Elizabethan techniques. It details the belief that bodily humors affect health.

IT IS AMAZING:  When the British began interfering with American trade and impressing their seamen what war was declared quizlet?

What is the central idea of this paragraph physicians could not do much for victims of the plague?

What is the central idea of this paragraph? Physicians could not do much for victims of the plague. Physicians were afraid to come near patients with symptoms. Symptoms of the plague included headaches and delirium.

Which line best helps develop the central idea that the plague was almost impossible for Elizabethans to survive quizlet?

The plague was unavoidable, and unpredictable in regards to whom it would affect. Which line best helps develop the central idea that the plague was almost impossible for Elizabethans to survive? “Although there are no fewer than twenty-three medical treatises . . . none of them will help you.”

What is the central idea of this passage Elizabethans who did not have cellars were unable to properly preserve and store food?

What is the central idea of this passage? Elizabethans had to be very careful about properly preserving and storing food. It is easy to write the line “people starve to death”; it is much harder to deal with the harsh reality.

What are the central ideas in hygiene illness and Medicine?

Terms in this set (2)

In “Hygiene, Illness, and Medicine,” Ian Mortimer points out that Elizabethan medicine was unsophisticated compared to modern medicine. A commonly held belief was that a body’s humors directly affected health, so sick people were treated accordingly.

How does the paragraph expand on the central idea that malaria?

How does the paragraph expand on the central idea that malaria was a deadly disease in Elizabethan England? It proves that malaria is spread by mosquitoes in swampy areas. It gives a detailed description of the area known as Romney Marsh. It explains Elizabethan misconceptions about the spread of malaria.

IT IS AMAZING:  Best answer: Did the British fight the French?

How does the author effectively describe the experience of watching an Elizabethan play?

How does the author effectively describe the experience of watching an Elizabethan play? The author uses descriptive details and a second-person point of view to effectively describe the experience.

Which sentence is an example of an objective summary Elizabethans had some?

“Malaria was common in marshy areas where mosquitoes bred” is an example of an objective summary. Explanation: Objective summary gives central idea and the supporting ideas that helps to understand the central idea.

What is a providing objective summary of a text?

An objective summary is a summary that does not include any opinions or judgments about what is written in the text. Instead, it only includes information that comes from the text. Writing objective summaries can help you understand texts that you read and identify the most important information in the text.

Which line best develops the central idea that the plague was almost impossible for Elizabethans to survive?

exclude personal opinions. Which line best helps develop the central idea that the plague was almost impossible for Elizabethans to survive? “Although there are no fewer than twenty-three medical treatises . . . none of them will help you.”

What is the author’s purpose in this excerpt?

The correct answer is option A. The author’s purpose in this excerpt is to teach readers about code system used during the American Revolution.

Which sentence most effectively helps the readers envision a scene?

Which sentence most effectively helps readers envision a scene? “If you are sitting in the gallery you will have a clear view of the stage as it projects out from the far side of the round enclosure.”

IT IS AMAZING:  Question: Did the real London Bridge fall down?